DIGITALE VRACHTBRIEF: LOGISTIEK

WAAROM EEN DIGITALE VRACHTBRIEF

 

Tijd en geld besparend

Iedereen overal de volledige informatie bij de hand

Transparantie en snelle terugkoppeling aan je klant

 

Mogelijkheden

Alle informatie bij elkaar:

Fieldbox zet elke activiteit om in een digitale vrachtbrief. In deze brief kunnen alle details worden ingevoerd, zoals colli-gegevens, locatie, contactpersonen etc. Tegelijkertijd is het de plek om alle relevante documenten in op te slaan, zoals plattegronden en foto’s. Ook kan je chauffeur op locatie een foto maken en toevoegen aan de werkbon als bewijs van de service.

Materiaal Registratie:

Het gebruikte en/ of geleverde materiaal kan aan de vrachtbrief toegevoegd worden. Bij het aanmaken van de digitale vrachtbrief voegt de planner het gereserveerde materiaal toe. Wanneer de service is voltooid, voegt de fieldworker het daadwerkelijk geleverde/ verbruikte materiaal toe aan de vrachtbrief. De details en prijzen worden automatisch toegevoegd door middel van een koppeling met jouw database.

Klantenbeoordeling:

Na voltooiing van de levering kan de klant zijn beoordeling rechtstreeks invoeren in de digitale vrachtbrief op het Field-board van de chauffeur.

Activiteitenlogboek

In het logboek wordt elke wijziging opgeslagen die gemaakt wordt in een vrachtbrief. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt terug zien onder welke naam, en wanneer een wijziging is gemaakt en je hier zonodig de juiste persoon op kunt aanspreken. Het logboek is te vinden achter elke vrachtbrief in het Control-board.

CONDITIES

Elke digitale vrachtbrief voldoet aan de Algemene Vervoerders Condities (AVC) en het Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg (CMR). De digitale Fieldbox vrachtbrieven kunnen dus ook internationaal gebruikt worden. Enkele landen accepteren echter nog geen digitale vrachtbrieven. Mocht jij leveren aan een land wat geen digitale vrachtbrief accepteert, dan heeft Fieldbox een portable printer voor in het voertuig, zodat de digitale vrachtbrief ter plekke uitgeprint kan worden en de levering alsnog kan plaatsvinden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrachtbrieven delen met de keten:

Omdat er vaak meerdere partijen en/ of personen een rol spelen bij een levering, maakt Fieldbox het mogelijk eenvoudig vrachtbrieven te delen, zodat iedereen altijd real-time op de hoogte is. Lees hier meer over ketenintegratie.

E-mail notificatie:

De getekende vrachtbrief wordt direct verzonden naar de klant, en ook jij als planner ziet deze direct in het Control-board staan.

Digitale handtekening:

Vervolgens wordt de digitale vrachtbrief getekend door de klant. Op deze manier kunnen er geen misverstanden of discussies meer ontstaan over leveringen.

Betaling in het veld:

Fieldbox levert ook draadloze pinautomaten, waardoor de klant de getekende vrachtbrief meteen op locatie kan afrekenen.

 

 

 

Digitale Vrachtbrief